fbpx

Officeproof bij warm weer: zo kom jij elegant de zomer door

Hoe drie L-woorden je kunnen helpen de geschikte outfit voor het werk tijdens de zomerdagen uit te kiezen

Let’s face it: buiten is het zomers warm, je gemoed staat op dat ogenblik meer gericht op raketijsjes, ijskoude mojito’s en comfortable playsuits. Toch staat je agenda volgepland en wacht de werkvloer op jouw aanwezigheid. Hoe kom je stijlvol en toch comfortabel de werkdag door? Maison Muses helpt je graag op weg met enkele handige kick-ass tips.

TIP #1:

Slim met stoffen

Je hebt het vast ook al gemerkt. In een blouse uit een synthetische stof zweet je veel gemakkelijker dan eentje uit pakweg katoen of zijde. Ook linnen is een stof die goed ademt. Daarnaast kies je best voor een stof die los valt op je lichaam en niet te strak aansluit om de zogenaamde ‘okselvijvers’ te voorkomen.

TIP #2:

Vive de voorbereiding

Een goede voorbereiding is al het halve werk. En dat is ook hier het geval. Voor jou in de aanslag: een lekker geurende deo, tissues, maar denk bijvoorbeeld ook aan rekkertjes of een haarspeld om je haar samen te binden. Niets zo vervelend dan lang haar tijdens bijzonder warme dagen. Een stijlvolle paardenstaart of dot is dan een valabel alternatief. Een van mijn favoriete tips is dat ik bij warme dagen steeds twee paar schoenen bij me heb: een echt elegant paar, bijvoorbeeld pumps, en een comfortabeler paar. Het stijlvolle paar draag ik wanneer ik afspraken heb, een presentatie geef of in het gezelschap ben van klanten. Zit ik alleen achter mijn bureau of in de auto, dan haal ik het comfortabel paar boven. Handig, toch!

Steven Madden, officewear, officeproof, werkkapsel, kapsel voor het werk
Steve Madden

 

 

 

 

 

TIP #3:

Zeg het met accessoires

Op een zomerse dag geldt: less is more! Ga dan ook slim om met zware juwelen of warme sjaals. Waarom niet dat zomerse sjaaltje in je haar binden (meteen ook een welgekomen verfrissing!) of kiezen voor een lichte armband?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TIP #4:

Good-old Blair, Serena of Carrie

In extremere weersituaties lijken we gemakkelijker inspiratieloos voor onze kleerkast te staan. Enerzijds wil je echt niet in je strandkledij op het werk verschijnen, anderzijds laat je beter te warme of te dikke stoffen thuis. Inspiratie nodig hoe fashionable, maar toch elegant voor de dag te komen? Duik dan in series als Gossip Girl en Sex and the City. Wanneer Blair en Serena door het zonnige Parijs struinen of Carrie New York ontdekt, deden ze dan ook én in stijl én toch überelegant.

TIP #5:

Kies voor de juiste lingerie

Hunkemöller, officewear, outfit voor werk, zomeroutfit, what to wear, wat te dragen naar het werk
Hunkemöller

 

 

Juist op zomerse dagen komt de juiste lingerie het meest tot haar recht. Je hebt echt geen zin dat je collega’s doorheen je zomerse jurkje zien wat voor beha je draagt. Naadloze lingerie is hier dus ideaal, net als nudekleurige exemplaren die je niet ziet onder je blouse of jurk.

 

 

 

 

 

Met deze tips ben je klaar om die zomerse garderobe in te duiken! Als extra geheugensteuntje som ik de 3 L’s van de summerproof officewear voor je op:

  • Lichte kleuren
  • Laagjes
  • Luchtige stoffen

Nood aan nog een stevige portie inspiratie? Hieronder vind je werkoutfits die niet alleen supercool zijn in de zomer, maar ook dat tikkeltje extra punch in zich dragen!