fbpx

Met deze 5 tips kom je wel aan je dagelijkse beweging

Als drukbezette muze kom je net als zo vele girlbosses vast moeilijk aan je dagelijkse beweging toe. Je hebt dan wel het gevoel van hot naar her te rennen, maar toch geeft die smartwatch op het eind van de dag iets anders aan. Hoe kan je, ondanks je drukke werkschema, er toch voor zorgen dat je tijd overhoudt voor te werken aan je fitheid, lichaam en gezondheid? Maison Muses helpt je graag op weg!

Sinds enkele jaren ben ik naast mijn carrière ook bewust met mijn gezondheid bezig. Na een auto-ongeluk werd ik geconfronteerd met hoe belangrijk een gezonde geest in een gezond lichaam is. Het ene kan echt niet zonder het ander, en wie lichamelijk op scherp staat, is ook beter opgewassen tegen stress, slecht slapen en mogelijke spanningen op het werk. Het is niet alleen een geschikte uitlaatklep naast je drukke bedrijf of job, het levert je ook een killer body en in sommige gevallen leuk sociaal contact op.

Wie lichamelijk op scherp staat, is ook beter opgewassen tegen stress, slecht slapen en mogelijke spanningen op het werk

Alle kleine beetjes
helpen

Beginnen doen we bij de basis: met enkele kleine aanpassingen tover je zo 1000 stappen meer op die stappenteller. Laat de lift voor twee verdiepingen wat vaker gesloten en neem de trap, parkeer je auto net dat tikkeltje verder van de ingang, loop eens wat vaker naar het waterkraantje (wat dan ook nog eens hemels is voor je gezondheid!) en ga zo maar door. Het zijn de kleine beetjes die op dat vlak helpen. Aangezien ik middenin het stadscentrum woon, probeer ik voor kleine boodschappen de auto aan de kant te laten staan. Het werkt zo verrijkend om een frisse neus te halen terwijl ik mijn webshoppakketjes naar het postkantoor breng. Daarnaast geeft het me ook een fijn gevoel lokaal te winkelen en de lokale bloemiste om de hoek te kunnen steunen (jawel, een vrouw! :)) i.p.v. de grote baanwinkel op weg naar huis.

Mijn geheim
om vol energie aan mijn dag te beginnen

It’s confession time: ik ben écht – maar dan ook echt – geen ochtendmens. De wekker is zowat het geluid dat ik het meest verwens. Sinds enkele maanden heb ik echter een gewoonte ingebouwd die ook heel wat succesvolle ondernemers hanteren, namelijk de wekker net dat tikkeltje (lees: 30 min) vroeger zetten en rechtstreeks vanuit bed in mijn loopkleren de loopband op kruipen. Toegegeven, die eerste minuten ver-lopen wat stroef, maar nadien voel ik me zo fris, zo energiek! Om me nog productiever te voelen, zet ik tijdens het sporten een podcast op. Geloof me, na die verkwikking van mijn lichaam én geest kan mijn dag alvast niet meer stuk en ben ik klaar om de files te trotseren.

beweging, app, sporten, sport, dagelijkse beweging, meer bewegen, fitter worden, fit blijven, fitheid, gezondheid, gezondheidsapp, sportapp, bewegingsapp

Sinds enkele maanden heb ik een gewoonte ingebouwd die ook heel wat succesvolle ondernemers hanteren, namelijk vroeger opstaan om te sporten.

Train die lunch
eraf

Geen idealer moment dan de lunchpauze om wat beweging in te bouwen. Hoogstwaarschijnlijk heb je er al enkele uren van meetings, bureauwerk of conference calls opzitten, hoog tijd dus voor wat frisse lucht en verandering van omgeving. Wat dacht je van een ommetje in de straat, een wandeling naar de broodjeszaak of een joggingtrip met de collega’s? Uit ervaring weet ik dat dit soort momenten ideaal zijn om intussen ook wat bij te praten met je collega’s, ook over zaken die niet-werkgerelateerd zijn. Een soort van mini-teambuilding, maar veel informeler en geweldig gezellig!

Ver-wandelen

Heb je al van deze gehoord? Ikzelf ben een grote fan van verwandelmeetings (is dat trouwens al een Nederlands woord?). Kort gezegd gaat het erom om je vergaderingen in plaats van zittend in een duf lokaal al wandelend te houden. Niet alleen zorgt het voor wat beweging, het werkt ook een stuk efficiënter heb ik gemerkt. Waar het energieniveau in een vergaderruimte wel eens naar beneden durft te gaan door slechte verluchting, een warme temperatuur of onnatuurlijk licht, is dat bij verwandelen niet het geval. Je blijft op scherp, houdt je gemakkelijker aan de timing en afgesproken topics én het is geweldig voor je creativiteit. Is het geen verwandelweer? Houd dan je bijeenkomst rechtopstaand, beter voor je spieren en focus!

beweging, app, sporten, sport, dagelijkse beweging, meer bewegen, fitter worden, fit blijven, fitheid, gezondheid, gezondheidsapp, sportapp, bewegingsapp

Voor elke sport, doel of niveau bestaat er wel een app, het is enkel aan jou om ze te ontdekken en een voor een uit te proberen.

Don’t worry,
be app-y

In deze tijden van apps, smartphones en e-learnings prijs ik me gelukkig met alle gezondheidsapps die in de app store te vinden zijn. Voor elke sport, doel of niveau bestaat er wel een app, het is enkel aan jou om ze te ontdekken en een voor een uit te proberen. Deze ondersteunende apps staan vandaag op mijn iPhone:

  • iFit Coach: mijn favoriet, jammer genoeg niet gratis, maar wel ideaal om in te passen in een drukke levensstijl en aan te passen aan je voorkeuren
  • MyFitnessPal: ideaal om je maaltijden en calorieën te tracken
  • Zwift: naast hun aanbod voor wielrenners hebben ze sinds kort ook een Zwift Run-variant
  • RunSocial: hierdoor kan je virtueel met anderen lopen, ook al train je vanuit je woonkamer
  • ThirtyDayFitness: ook gepersonaliseerd en mooi visueel design

Op dit moment ben ik helemaal gek op iFit, een app die een persoonlijk work-out plan voor je samenstelt afhankelijk van je voorkeuren, gewenst sportdoel en beschikbare tijd. Wat meer is, is dat de app gelinkt is aan mijn loopband. Het zorgt ervoor dat ik via Google Streetview op verschillende plekken in de wereld kan lopen (al eens Bali om 6u ‘s morgens geprobeerd? Echt een aanrader!), maar geeft daarnaast ook voorbeelden van work-outs naast mijn loopband. Mijn buik-, bil-, en armspieren voelen dat goed en ik ben gelukkig, want het bikiniseizoen komt er weer aan.

Idealiter staan deze apps in verbinding met je smartwatch en geven ze om de zoveel tijd een melding als je al te lang zit. Geloof me, geen betere reminder dan een vervelend trillend horloge dat je écht eens moet gaan opstaan van die luie stoel. En een fitnessmodel met het perfecte lichaam dat je enkele fitnessoefeningen voor doet is zowat de ultieme motivatie om dat half uurtje tv kijken om te ruilen voor een half uur sporten. Of in mijn geval: de twee te combineren, want met de tablet voor me en mijn favoriete Netflix-serie op voel ik me krachtiger dan ooit!