fbpx

5 signalen dat er een ondernemer in jou schuilt

Laat ons wel wezen, ondernemers worden wat mij betreft niet geboren als ondernemer. Andersom is het niet zo dat iemand die van kindsbeen af minder ondernemend was, dat niet kan worden. Wat wel het geval is, is dat een aantal karaktereigenschappen maken dat die ondernemer in jou wat gemakkelijker de bovenhand zal nemen. Benieuwd welke ik daarmee bedoel? Lees verder en je komt ze allemaal te weten!

Je lijkt moeilijker te kunnen aarden in een ‘reguliere’ job

Op de een of andere manier zie je dat vrouwen rondom je erin slagen om hun droomjob te vinden of op z’n minst toch een aanzienlijke tijd in een bepaalde functie te aarden. En jij? Jij lijkt constant op zoek naar die volgende stap, naar iets anders, iets groters, iets meer ‘jou’. Je vindt je draai niet, wat kan ontaarden in jobhoppen, hoewel dit zeker niet jouw bedoeling is. Je voelt gewoon intuïtief aan dat dit ‘het’ niet is en je op zoek wil naar wat dat dan wel is.

Brainstorming, coach, coach worden, ondernemer, ondernemerschap, zelfstandige, een zaak opstarten, zaak starten, als zelfstandige starten, zit er een ondernemer in mij, schuilt er een ondernemer in mij, girlboss, bossbabe, boss babe, SHE-EO, hoe starten met een zaak

Je durft zaken sneller kritisch in vraag te stellen

Van nature merk je dat je meer dan je vriend(inn)en bepaalde zaken kritisch in vraag stelt. Je vraagt je keer op keer af of iets niet op een andere wijze zou kunnen en stelt beslissingen, manieren van werken in vraag. Je betrapt je er dan ook geregeld op te denken: “Dat zou ik zus of zo aanpakken.” Of: “Mocht ik aan het roer staan…”

Jij bent geen Miss Discovery Channel, Eurosport of National Geographic, jij bent Netflix in ware persoon.

Je hebt een breed interesseveld en vindt het fijn dat verder te exploreren

Een ticket voor de nieuwste concertreeks van Coldplay? Of luisteren naar hoe die ene kennis een reis naar Cambodia ondernam? Wat gedacht van een documentaire rond blockchain? Jawel, het interesseert jou allemaal. Vanuit je mindset om uit iedere ontmoeting iets te leren betrap je jezelf erop dat je 1001 zaken interessant vindt en energie krijgt van een resem topics. Bij jou is het geen ‘of of’-verhaal, maar eerder ‘en en’. Jij bent geen Miss Discovery Channel, Eurosport of National Geographic, jij bent Netflix in ware persoon. Mensen kunnen jou niet in een hokje stoppen, wat het voor jou eens zo interessant maakt.

Jij bent gebeten om te weten

Ken je dat gevoel? Dat je een bepaalde quizvraag, kwestie of vraagstuk niet weet of kan oplossen en het maar niet los kan laten? Wel, dat is wat ik hiermee bedoel. In plaats van dit simpelweg te laten varen onder het motto ‘een mens kan niet alles weten’ neem jij je smartphone erbij en consulteert goede vriend Google om er alles over te lezen. Wedden dat je het de volgende keer wel zal weten? Op die manier verzamel je een stevige portie wist-je-datjes waar je vriend(inn)en best jaloers op zijn.

The sky is the limit… en die zal je opzoeken ook

“Dit kan ik niet” zal nooit in jouw woordenboek voorkomen. Integendeel, jij zal je in alle mogelijke bochten wringen om het toch maar te doen slagen. Een uitdaging? Een moeilijke opgave? Die sporen jou juist aan om dat tandje extra bij te steken. Anderen zouden gemakkelijker de handdoek in de ring gooien, maar dat is voor jou geen optie. Jij ziet overal opties en mogelijkheden in en zal er alles aan doen om uit een moeilijke situatie het beste te halen.

Wat denken jullie? Zijn deze herkenbaar?